onsdag 11 april 2012

Påsk i Västervik

Länge har jag sett fram emot att åka hem till Västervik under påsken för att få testa en del leder som jag har lämnat bakom mig. Jag kom till Västervik på torsdagen och hade tänkt att klättra hela helgen men när Sanna och jag vaknade på fredagen så regnade det, det gjorde inte så mycket för jag kände mig ganska sliten och vi hade en lång helg framför oss.På lördag morgon låg det otroligt nog  10 cm snö så klättrng var uteslutet.

Söndag, äntligen sol men en hel del snö kvar. Målet för dagen var Siam (7c+)  på Grönaväggen som jag borstade upp förra gången jag var hemma och som Stefan gjorde FA på ett par dagar senare.
När vi kom dit så såg jag en ny linje som Stefan satte upp förra veckan som såg ut att passa så jag började där. BoardLord (7c+) är en super cool boulder med en läbbig urtoppning när det är is i sprickorna. Första försöket missade jag precis första movet, andra så ramlade jag efter kruxet av blöta händer. Jag provade ut toppen så det kändes bra och fick till den på fjärde.

Vid det här laget så hade ett gäng STHLM-are kommit till väggen och efter några rundturer så började senden att regna in, det är nog lättare att läsa Daniel och Robbans blogg om deras bedrifter! Dagen slutade med ett par försök där jag slog i toppgreppet på Siam och var nära på Eufori. Krafterna var borta så det var tid för att åka på födelsedagskalas.

Måndagen hade vi planerat att åka till Knutby men först var jag tvungen att prova Siam. För att sammanfatta en timmes försök så kan man väl säga att det inte går att vara närmare så många gånger utan att göra den. Trött och lite besviken så åkte vi till Knutby där vapenbröderna från dagen innan redan var i full gång på stora blocket. Jag ville testa Footsteps (7c+) för första gången vilken är en lång hög aret med ett kruxigt första move. Efter lite beta och värme i kroppen så gick det på 4-5 försök. Super glad att jag fick med mig den (rekomenderas).

Sedan hoppade jag direkt över till ett projekt Stefan hade börjat jobba på som verkade riktigt coolt.
Efter 1 timmes försök gjorde Danne FA och Stefan repeterade, jag kände väl att det skulle gå med lite frächare hud och muskler. Leden blev i varje fall döpt till Danne wall är här (8A). Paddorna flyttades till Sammy Dalman är fan bäst (7C+). Jag var inte så sugen att prova den då huden var så sliten, istället testade jag slutet några gånger och det kländes helt OK. Sen började jag jobba direkt på sitten, kanske låter lite konstigt men det är mycket större grepp med den betan jag använder där. Efter 10 försök så var jag supernära på kruxflyttet men krafterna började sina och två fingrar blödde så det var hög tid för mig att ge upp.

Sanna hade en riktigt produktiv dag med ett gäng med femor och en 6B? som hon gjorde på ett par försök.

Vid femtiden var det dags att dra tillbaka till GBG för att jag skulle upp och jobba vid 06:00 dagen efter.

Här kommer en liten film om helgen.

https://vimeo.com/40160969


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar