fredag 9 september 2011

Västervik bouldermeet

Första dagen på bouldermeet så hade det regnat under hela natten men hurtiga som vi var så åkte vi ut till ett av Västerviks bättre boulderområden, Marstrand (världens största granitgrotta). Det visade sig vara väldigt blött så vi packade väskorna och drog in till Västerviks klättercenter där vi tillbringade ett par timmar med träning, kaffe och mycket skitsnack. Jag med flera förundrades över våra gästers otroliga överkapacitet för våra egna boulderproblem, mycket inspirerande. Kvällen avslutades med mycket klättersnack och en flaska vin.

Andra dagen hade vädret blivit mycket bättre och vi åkte direkt ut till Björnblocket. Ligan var stor med Vicktor, Ida, Clara och Norrköpings killarna Jimmy K och Sammy D. Mitt projekt för dagen var min gamla ärkefiende Office SDS som jag ramlat på 6-7 gånger på sista movet för ca 4 månader sedan. Idag var det dock bara att glömma att kunna länka problemet med tanke på det goda 25 graderna i luften.

Fredrik (The Office SDS)
Foto: Clara Johansson

Jimmy körde på Nigthshift och det börja se riktigt lovande ut. Mange och Sammy körde på Hourglass där värmen tog ut sin rätt, lite kallare väder så kommer dessa att få ge vicka. Vi gav upp hoppet om att ta oss upp för Björnblocket i dag så istället drog vi till Röda Väggen för att prova vår lycka där.

Magnus (Nightshift)
Foto: Clara Johansson

Det var göteborgarnas första besök där och det kändes precis som att komma till en inomhusvägg, det gick betydligt bättre för dom flesta här. Ida klarade sin första 7A (The Wave), Viktor sände snabbt Full Contact 7B som sedan Mange flasha och jag repeterade. Förhållandena började bli sämre och huden tunnare så vi fick ge upp med klättringen för i dag och drog till Lysingsbadet och kollade in Phillipe Ribbi(ärs) bildvisning som var mycket bra.

Viktor (The Way SDS)
Foto: Clara JohanssonIda (The Way SDS)
Foto: Clara Johansson


Dag 3 började med riktigt bra väder så vi åkte snabbt ut till Marstrand för att testa på Pro 2 där vi mötte upp med en hel del folk. Mange gjorde ett riktigt bra flash försök men ramlade precis innan areten. Tyvärr så sinade kraften snabbt idag så vi drog vidare till Fallataket där större delen av allt folk varit under dagen. Förhållandena var riktigt urusla så jag repeterade några lättare problem så fick det vara nog för mig. Mange jobbade in moven på David and Goliath och det såg bra ut men inget send. Sanna och Clara tillbringade tiden på Virus och jobbade moven så lite mera träning så går det nog.

 Magnus (Pro 2)
Foto: Clara JohanssonClara (Virus)
Foto: Magnus Högström


Sanna (Virus)
Foto: Clara Johansson

Efter en snabbvisit på en pizzeria så åkte vi till dynotävlingen, alltid kul att hoppa. Tyvärr så var energin slut efter 2 timmars sömn natten innan så det gick väl sådär, men viktor hoppade riktigt bra. Segern gick till Jocke strax före den flygande finnen Andy. Efter detta så hade Daniel Woods bildvisning, vilket var väldigt inspirerande.

Dag 4 åkte jag och Sanna till Fruberget medan de andra Göteborgarna åkte hem. Det blev en intensiv dag med många försök på Soulfly och rep av gamla klassiker. Dagens höjdpunkter var väl Daniel W och Andys bestigning av den sistnämnde och deras flashar av Ancestors Tale.


Efter energin tog slut här drog jag och Daniel W till Namaste och det var riktigt nära på första men en felläsning i betan sabbade flashen. 10 min senare så var Namaste bestigen så det var hög tid för mig att lämna Västervik för denna gång.

Ett stort tack till alla som gjort detta möjligt och ni som missade detta i år, ingen fara det kommer nästa år igen.

// Fred
1 kommentar: